Events

De Rocca d’Anfo – een uniek fort


www.roccadanfo.eu

Het fort Rocca d’Anfo ligt aan de westelijke oever boven het dorp Anfo. Hier torent het majestueus en onmiskenbaar uit boven het Lago d’Idro. Het fort, dat nu open is voor toerisme, heeft een zeer lange geschiedenis.

Het kasteelcomplex werd gebouwd in de 15e eeuw en diende niet alleen als wachtpost aan de noordgrens van het huidige Trentino, maar ook als verdedigingswerk voor de transport- en smokkelroutes die langs het meer liepen.

Zelfs Napoleon moest verschillende reconstructies plannen en het kasteelcomplex aanpassen.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het fort jarenlang gebruikt als opslagplaats en munitiedepot. Na de wereldoorlogen stond het vele jaren ongebruikt en raakte het in verval.

Vanaf ongeveer 2010 werd begonnen met uitgebreide renovatie- en bouwwerkzaamheden, waaraan de provincie Brescia en de regio Lombardije deelnamen.

Sinds enkele jaren is de Rocca d’Anfo, een van de belangrijkste monumenten van het Idromeer, beschikbaar voor rondleidingen. De interessante rondleidingen kunnen alleen worden gedaan na reservering en niet alleen zonder gids! Er zijn verschillende rondleidingen voor jong en oud om uit te kiezen.

Het is wel aan te raden om tijdig online te reserveren, die in het hoogseizoen ook in het Engels en Duits worden aangeboden.

De sportcamping Rio Vantone ligt recht tegenover het fort. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de Rocca d’Anfo en kun je prachtige foto’s maken. Het is de moeite waard!