Het Lago d´Idro – een toplocatie voor surfers en zeilers


In de zomer hebben we bijna iedere middag een windsterkte van 3 tot 4 Beaufort, een heerlijke watertemperatuur van circa 24°C en heel schoon water... waar je zelfs vrijwillig graag in valt.

De Surfschool Idromeer “bei Leo” is reeds jaren een begrip op onze sportcamping. Niet alleen kun je hier in een paar dagen leren surfen, maar je huurt er ook verschillende boards, boten en ander materiaal voor watersport. Wie graag een erkend surfbrevet wil, kan aan het einde van zijn cursus een theorietest afleggen en met dit brevet in de gehele wereld zonder problemen een board huren.

Tijdens het hoogseizoen wordt er iedere ochtend Stand-up-paddling (SUP) als cursus aangeboden. Dat is niet alleen leuk, maar ook een goede fitnessport. Vaak wordt dit gecombineerd met een uitstapje naar de andere kant van het meer of om daar van de rotsen te springen.

Wie liever iets met de benen wil doen: huur een waterfiets. Daar passen meerdere personen op en vanaf de geintegreerde glijbaan willen de kinderen graag in het water. Een super gezinservaring!

Ook zeilleifhebbers komen aan hun trekken. Wie over voldoende knnis beschikt en geen eigen zeilboot heeft, kan nu een zeilboot of zelfs een katamaran huren.

Het Idromeer – een ideaal surfparadijs voor gezinnen en experts. Dat hebben artikelen in diverse vaktijdschriften bevestigd. De Surfschool is vanaf Pinksteren geopend. Dan is het water weliswaar nog wat koel, maar met de juiste uitrusting is dat geen probleem.